Hoofdkantoor-3M-Sinfonia-bandraster
Hoofdkantoor-3M-OWA-Sinfonia
Hoofdkantoor-3M
Hoofdkantoor-3M-Sinfonia
Hoofdkantoor-3M-Sinfonia-verdekt
Hoofdkantoor-3M-open-atrium

Hoofdkantoor 3M

Delft

Met haar opvallende, strakke ronde vormgeving springt het Nederlandse hoofdkantoor van 3M vanaf de A13 bij Delft direct in het oog. Het nieuwe hoofdkantoor van het internationale technologieconcern staat zeer toepasselijk op het Science Park Technopolis Delft: een ideale locatie voor zowel exposure als kennisdeling. De ronde vorm van het gebouw verleent echter niet slechts karakter aan de buitenzijde; het voorziet de binnenzijde van een open, transparante en lichte uitstraling. Iets dat aanzienlijk versterkt is door de toepassing van 3600 m² langwerpige OWA Sinfonia panelen. Deze droegen bovendien bij aan een prettig akoestisch klimaat, strak design en een drie sterren BREEAM-NL certificering ‘Very Good’.

Lees meer

BREEAM Certificering ‘Very Good’

Belangrijk in de keuze voor Sinfonia was het aantal punten dat de panelen bijdragen aan een goede BREEAM-NL certificering. Met als kanttekening dat een strak, open design en uitstekende akoestiek werd gerealiseerd. Mede dankzij de duurzame panelen behaalde 3M met een ruime score van 57 punten, een drie sterren BREEAM certificering ‘Very Good’. Sinfonia scoorde o.a. punten op het gebied van recyclebaarheid (100%), het percentage hergebruikt materiaal (32%), de emissieklasse (A+)*, hoge lichtreflectie (87%) en uitstekende geluids- (0,85 αw) en overlangsisolatie (30 -46 dB). Door alle benodigde documentatie kant-en-klaar aan te leveren, kon direct de BREEAM certificering worden aangevraagd.

*Alle OWA plafonds dragen het belangrijkste label voor ecologische producten (Der Blaue Engel): een bewijs dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

Strakke zichtlijnen met uitstekende akoestiek

Het transparant atrium met trappenhuis vormt het hart van het ronde kantoorpand. Mede dankzij de plaatsing van langwerpige Sinfonia panelen is daaromheen een open werkomgeving met uitstekende akoestiek gerealiseerd. Met behulp van het verdekte bandraster systeem en langwerpige panelen (300 x1800 mm en 300 x 2500 mm) zijn er strakke zichtlijnen door het pand en haar vele glaswanden getrokken. De absorptiewaarde van 0,85 αw voorziet het kantoor van een prettig akoestisch klimaat, terwijl de zeer hoge overlangsisolatie geluidsoverlast tussen de ruimtes beperkt. Door het restaurant te voorzien van het hygiënische paneel Humancare wordt bovendien voldaan aan de strengste hygiëneregels.

Architect
Cepezed

Gebruikte materialen

Sinfonia

Humancare

Locatie

Vragen?

Door het gebruik van deze site voort te zetten stemt u in met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten