Space Encounters kiest voor OWA RAW Concrete tijdens Salone di Mobile in Milaan

Salone di mobile

Van 9 april tot en met 13 april presenteren Space Encounters en Creative Holland The Museum tijdens de Salone di Mobile in Milaan. Daarmee bieden ze temidden van alle hectiek ruimte voor kunst en design, maar ook voor ontspanning, contemplatie en focus.

The Museum is een reis door verschillende ruimtes waarin een bezoeker steeds weer een facet van de Nederlandse creativiteit ondergaat: architectuur, fotografie, muziek, design, mode, games en film, digital en communicatie. Het paviljoen waarin alle onderdelen huizen, is een aaneenschakeling van vormen, ontworpen door Space Encounters. Zij koppelden de creatieve disciplines aan verschillende ambassadeurs, met één rode lijn: allen moeten de bezoeker abrupt wegnemen uit de drukte en in een andere wereld plaatsen. Om de bezoeker optimaal de ontspanning en focus te laten beleven, heeft Space Encounters gekozen voor de panelen van OWA RAW Concrete op de wanden van The Museum. Door de aangename akoestiek komen de verschillende disciplines nog beter tot hun recht en laat het de bezoekers echt even ontsnappen aan de hectiek van de dag. Bovendien biedt het industriële karakter van OWA RAW Concrete een perfect decor voor de verschillende Nederlandse specialisten.

Zo reset fotograaf Reinier van der Aart de bezoeker direct na de entree door middel van de ultieme zelfconfrontatie. Pianist Joep Beving verzorgt muziek die garant staat voor oprechte verstilling. En de projectie van digital kunstenaar Jan Robert Leegte gebruikt beelden die doorgaans aan stress doen denken, maar nu rustgevend werken.

The Museum is niet zoals ieder ander museum. Tijdens de reis word je namelijk niets opgelegd of uitgelegd. Er is geen ruis, geen afleiding; bezoekers hoeven niet na te denken over wat ze moeten zien, waar ze iets van moeten vinden, wat ze moeten voelen, niet voelen. De keuzes zijn al gemaakt. Daardoor ontstaat er weer focus; een schaars goed in deze wereld vol afleiding. En hoe meer focus er ontstaat, hoe meer je gaat zien. De kleding van de suppoosten, de stoel waarop je uitrust, de lamp die ineens aandacht trekt: het blijkt allemaal onderdeel van de collectie.

The Museum is alles wat een museum kan geven, maar dan minder. Want minder is precies wat we nodig hebben.