Grafisch-Lyceum-sinfonia-verdekt
Grafisch-Lyceum-beton-met-plafondpaneel
Industriele-uitstraling-school-OWA-Sinfonia
Grafisch-Lyceum-industrieel-plafondpaneel
School-industrieeel-OWA-Sinfonia
Plafondpanelen-achter-installatie-Sinfonia
Grafisch-Lyceum-sinfonia-k4kk3

Grafisch Lyceum

Rotterdam

Met een grootschalige renovatie naar ontwerp van de Van den Berg Groep is het Technicon complex te Rotterdam gerenoveerd tot optimale leeromgeving voor het Grafisch Lyceum Rotterdam. Het Technicon is een karakteristiek en stoer gebouwencomplex. Een uitstraling die naadloos aansluit bij het Grafisch Lyceum. Met maar liefst 20.000 m2 Sinfonia panelen van groot formaat is een uitstekend akoestisch klimaat gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan die industriële uitstraling. De panelen zijn namelijk hoog geplaatst, achter de vele essentiële technische installaties.

Lees meer

Bijzondere plaatsing; grote voordelen

De hoofdreden voor deze bijzondere plaatsing is het creëren van maximale ruimtelijkheid en openheid. Daarnaast bracht het nog meer voordelen met zich mee. Allereerst de aanzienlijke kostenbesparing doordat de installaties niet in het plafond geïntegreerd hoefden te worden. Een bijkomend voordeel: de installaties zijn altijd gemakkelijk bereikbaar voor onderhoud en reparatie. Door de installaties en het gereinigde beton in het zicht te laten, wordt de gewenste robuuste uitstraling van het gebouw benadrukt. Dankzij de elegante wit verdekte panelen vangen de industriële elementen extra de aandacht, terwijl een aangenaam akoestisch klimaat gerealiseerd wordt.

Elegantie in kleur en afmeting

De Sinfonia panelen in het complex zijn in meerdere kleuren uitgevoerd, waaronder Sinfonia Zwart. Ook het formaat van de panelen was afwijkend van de gebruikelijke maatvoering. Op advies van OWA werd gekozen voor verdekte panelen van groot formaat en zo een rustige en ruimtelijke uitstraling gecreëerd.

*  OWA levert Sinfonia panelen tot een lengte van 2500 x 300 mm.

Gebruikt materiaal

Sinfonia

Locatie

Vragen?