1. Reinier-de-Graaf Ziekenhuis
5. Reinier-de-Graaf behandelkamer
10. Reinier-de-Graaf-Gasthuis-Esculaap
6. Reinier de Graaf gangen
8. Reinier de Graaf MediumCare
7. Reinier de Graaf EGM

Reinier de Graaf Ziekenhuis

Delft

Het Reinier de Graaf Gasthuis vervangt twee oude ziekenhuizen in een nieuw compact gebouw met veel daglicht. In het ziekenhuis staan verbondenheid en gastvrijheid centraal. Dankzij de slingerende vorm vorm van het gebouw, die zeer toepasselijk lijkt op een esculaap, is het ziekenhuis compact en overzichtelijk ingedeeld: in het verlengde van de entreehal loopt een centrale as door het gebouw, met op de verdiepingen luchtbruggen over de patio’s. Alle toegangen naar de afdelingen liggen aan deze centrale as.

Lees meer

Met maar liefst 35.000 m2 OWA Sinfonia is het gebouw voorzien van een rustgevend geluidsniveau en wordt de lichte uitstraling extra benadrukt. Doordat de OWA plafonds zijn vervaardigd uit recyclede biologische minerale wol zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid en geven ze geen emissie vrij*. De mediumcare afdelingen zijn bovendien voorzien van Humancare plafonds die bijdragen aan een antibacteriële en schimmelwerende werking.

*Alle OWA plafonds dragen het belangrijkste label voor ecologische producten (Der Blaue Engel): een bewijs dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt en dat een gezond binnenklimaat is gewaarborgd.

Architect
EGM Architecten

Gebruikte materiaal
Sinfonia
Humancare

Locatie

Vragen?